Titanic fotók: Ezektől a ritka képektől libabőrösek lesznek

675
Advertisements
unsplash.com

Tapasztalja meg a balszerencsés sorsú RMS Titanicot: Az 1900-as évek elején az RMS Titanic, a három fenséges Olympic-osztályú hajó egyike, a világ figyelmét magára vonta. Az első útja előtt “elsüllyeszthetetlen hajó”-ként reklámozott hajó olyan csúcstechnológiákat mutatott be, mint például a hagyományos vasszegecsek szilárdságát felülmúló, robusztus acélszegecsek. A legkülönbözőbb hátterű utasok, az elszegényedett bevándorlóktól a jómódú és híres emberekig, buzgón váltottak jegyet a pazar hajó első útjára. Néhányan újrakezdeni akarták Amerikában, míg mások hazatértek, vagy egy vidám tengeri vakációra indultak.

1912. április 14-én, a szerencsétlen sorsú estén azonban mindezek a tervek hirtelen véget értek, amikor az állítólag elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic jéghegynek ütközött, és kevesebb mint három óra alatt az óceán mélyére zuhant. A túlélők elbeszélései az egyetlen fennmaradt beszámolók erről a katasztrofális eseményről, de ezek a lenyűgöző fényképek bepillantást engednek abba a kísérteties hangulatba, amely a halálra ítélt hajót áthatotta. Engedje meg magának, hogy átnézze ezeket a ritka Titanic-képeket, és érezze, hogy végigfut a hideg a hátán, miközben elképzeli annak a végzetes éjszakának a megrázó élményeit.

 

A ‘Titanic’ név mögött rejlő jelentés

shutterstock.com

1912-ben az RMS Titanic lett a világ legnagyobb utasszállító hajója, amely a nagyszerűség és a pompa tanúbizonysága. Félelmetes méreteivel – 882 láb hosszú, 175 láb magas és elképesztő, 46 328 tonnás tömege – minden más létező hajót felülmúlt. A Titanic monumentális mérete megnövelte ikonikus hírnevét, ami még hatásosabbá tette a Titanic elsüllyedésének pusztító tragédiáját. A hajó kolosszális méretei fokozták a világot a katasztrófa bekövetkeztekor ért mélységes megrázkódtatást, és a Titanic nevét örökre beírta a történelembe, mint a győzelem és a tragédia szimbólumát.

1 of 41

Advertisement