Φωτογραφίες από τον Τιτανικό: Θα σας ανατριχιάσει

309
Advertisements
unsplash.com

Ζήστε το Ατυχές RMS Titanic: Ένας Αξιοσημείωτος Ωκεανοπλοϊκός Παρελθόντος Κατά τις αρχές του 20ού αιώνα, το RMS Titanic, ένα από τα τρία μαγευτικά πλοία της κλάσης Olympic, κέρδισε την προσοχή του κόσμου. Προωθήθηκε ως το “απαράβατο πλοίο” πριν από τον ενδοκοινοτικό ταξίδι του, αυτό το πλοίο επέδειξε προηγμένες τεχνολογίες, όπως ανθεκτικοί χάλυβες αντί για τις παραδοσιακές σιδερένιες καρφίτσες, οι οποίες ξεπερνούσαν την αντοχή των σιδηρών. Επιβάτες από διάφορες κοινωνικές τάξεις, από φτωχούς μετανάστες μέχρι πλούσιους και γνωστούς, προσπαθούσαν ενθουσιωδώς να αποκτήσουν εισιτήρια για το πρώτο ταξίδι του πολυτελούς πλοίου. Ορισμένοι αναζητούσαν μια νέα αρχή στην Αμερική, ενώ άλλοι επέστρεφαν στο σπίτι τους ή ξεκινούσαν μια ευχάριστη θαλάσσια διακοπές.

Ωστόσο, το ατυχές βράδυ της 14ης Απριλίου 1912, όλα αυτά τα σχέδια ξαφνικά σταμάτησαν, καθώς το υποτίθεται απαράβατο Titanic σ

 

Η σημασία πίσω από το όνομα ‘Τιτανικός’

shutterstock.com

Το 1912, το RMS Titanic έγινε το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο στον κόσμο, αποτελώντας απόδειξη μεγαλείου και μεγαλοπρέπειας. Με εντυπωσιακές διαστάσεις 882 πόδια σε μήκος, 175 πόδια σε ύψος και ένα εκπληκτικό βάρος 46.328 τόνων, ξεπέρασε κάθε άλλο πλοίο που υπήρχε. Το μνημειώδες μέγεθος του Τιτανικού ανέβασε την εμβληματική φήμη του, κάνοντας την καταστροφική τραγωδία της βύθισής του ακόμη πιο εντυπωσιακή. Οι κολοσσιαίες διαστάσεις αυτού του πλοίου ενέτειναν το βαθύ σοκ που ένιωσε ο κόσμος όταν χτύπησε η καταστροφή, χαράσσοντας για πάντα το όνομα του Τιτανικού στην ιστορία ως σύμβολο θριάμβου και τραγωδίας.

1 of 41

Advertisement