8 σπιτικές θεραπείες για μύκητες νυχιών

0
6547
Advertisement

Η ονυχομυκητίαση είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κοινή λοίμωξη που προσβάλλει τα νύχια. Τα συχνότερα συμπτώματα περιλαμβάνουν λευκό ή κίτρινο αποχρωματισμό και πάχυνση της επιφάνειας του νυχιού. Δεδομένου ότι η λοίμωξη μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί και να επιδεινωθεί εάν την αφήσετε χωρίς θεραπεία, είναι σημαντικό να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να εξαλείψετε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

1. Λάδι τεϊόδεντρου

shutterstock.com

Το λάδι τεϊόδεντρου είναι ένα αιθέριο έλαιο που αποτελεί δημοφιλές φάρμακο εξωτερικής χρήσης εδώ και αιώνες. Έχει αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά σημαντικό σύμμαχο για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Χτυπήστε απαλά την πληγείσα περιοχή δύο φορές την ημέρα με μια μπατονέτα για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα.

2. Ξύδι

pexels.com

Το ξύδι αποτελεί ένα ακόμη αγαπημένο σπιτικό φάρμακο όχι μόνο για λοιμώξεις που επηρεάζουν το δέρμα αλλά και για εσωτερικές παθήσεις, όπως πεπτικά προβλήματα. Το υγρό έχει αρκετά θετική επίδραση στους μύκητες νυχιών. Ξεκουράστε το μολυσμένο πόδι ή χέρι σε ένα μείγμα με ένα τρίτο ξύδι και δύο τρίτα νερό για έως και 30 λεπτά καθημερινά.

Advertisement