15 Latihan Di Rumah Teratas

386
Advertisements

Merasa terperangkap dan stres kerana bekerja dari rumah, kecerobohan gym dan pusat sukan, dan makan berlebihan tanpa henti? Percayalah, anda tidak sendirian! Tetapi jangan khuatir, kami telah menyediakan beberapa cara yang menyeronokkan dan kreatif untuk mengatasi kemurungan tempoh kuarantin.

Memperkenalkan, latihan rumah. Dengan ribuan variasi dalam talian untuk semua tahap, minat, dan konstrain masa, ada sesuatu untuk semua orang. Dan kami telah melakukan semua kerja berat (maafkan kata-kata itu) untuk anda dengan mengumpulkan senarai 15 latihan paling popular dan berkesan untuk membantu anda memulakan pemotongan celulit, dada cepat, dan lipatan cinta.

Jadi sama ada anda pemula atau ahli kecergasan, tiada alasan untuk membiarkan kuarantin menghalang anda. Mari bergerak dan membuat sebaik mungkin masa yang mencabar ini dengan latihan yang dipilih dengan teliti untuk mendapatkan diri anda dalam aktiviti sihat:

 

1. Cabaran Kardio Seluruh Badan

shutterstock.com

Ketika hendak cergas, sebaiknya mulakan dengan rancangan latihan yang sesuai dengan tahap kecergasan anda dan jumlah masa lapang yang anda ada. Sebaik-baiknya, ia berkisar antara 10 minit hingga satu setengah jam latihan.

Langkah bayi dinasihatkan untuk pemula. Mulakan dengan cabaran satu bulan dan mulakan di peringkat asas, secara beransur-ansur meningkatkan tempoh dan intensiti latihan semasa anda maju setiap hari. Cabaran kardio boleh menjadi pilihan yang baik untuk meningkatkan degupan jantung anda, meningkatkan daya tahan anda dan meletakkan asas untuk kemajuan masa depan.

Tetapi jangan lupa untuk berunding dengan jurulatih profesional atau doktor sebelum memulakan sebarang program senaman.

1 of 15

Advertisement